ITzone.RO Forum Index ITzone.RO Forum Index
Forum HomeRegisterSearchFAQMemberlistUsergroupsLog in   Back to ITzone
recomandare ACCESS sau altceva ..dar altceva nu merge

Reply to topic    ITzone.RO Forum Index » Baze de Date View previous topic
View next topic
recomandare ACCESS sau altceva ..dar altceva nu merge
Author Message
KarlG-42

Post recomandare ACCESS sau altceva ..dar altceva nu merge Reply with quote
salutare ..
pt cei care se pricep
lucrez la un soft care tine o baza de date care o sa imi faca viata mai usoara..la firma
:am muulte tabele dar in care adaug inregistrari zilnic...
adica tin preturi si stocuri zilnic pe mai multe depozite
-
-aplicatia o fac in VB.NET 2005 (sql server 2005 /express) , introduc preturile, tin stocurile la materiale si fac grafice cu evolutia preturilor. si a stocurilor- in timp o sa mai adaug si alte facilitati.
-sigur o sa am multe inregistrari in baza ca am 20 depozite cu vre-o 30 materiale fiecare cu preturi zilnice de adaugat la fiecare...

-o sa fie folosita de 5 useri ( max) pe retea..
-am evitat aspul ca nu ma descurc si nu ma simt bin ein el ..lucrez cu win forms
-singura soluti care mi-a fost acceptata la conectare a fost maparea unui drive si accesarea de pe el de catre useri a unui fisier sau baza de date ACCES. altceva nu am mers .am incercat diferite combinatii pe retea ..cu *.mdf etc

PROBLEMA: E BUN ACCES-UL??
poate am o parere proasta despre ACCES dar avand invedere ca o sa fie pe parcursul anilor sute d einregistari in tabele si interogari care s-ami afiseze macar DE EX evolutia pretului la un produs pe parcursul unui an nu pot sa am limitari in timp..ca
- nr de inregistrari in tabele ,
-nr de tabele-
-viteza cand genereaza rapoarte sau grafice ..etc
-si e problema ..SA NU SE DUCA NAIBII BAZA AIA ca o sa se lucreze la bagat date in ea..zilnic si e vitala( ii fac si backup la nevoie)

Ca aplicatie cred ca totul merge bine pana acum forme grafice ( doar teste de functionalitate)...cu baza si tabelele stau in dubii

as folosi altceva mai serios..un mdf de ex..dar nu aceepta conexiunea sa lucrez pe retea..
-sunt doar amator, cu putiine studii de informatica...

va multumesc
am nevoie repede de raspunsa sa-i dau drumu la treaba
Wed Sep 06, 2006 11:59 am View user's profile Send private message Visit poster's website ICQ Number
itzone_forum
Site Admin

Post Aplicatie gestiune Reply with quote
Salut,

Din pacate, personal nu te pot ajuta cu Access, pentru ca nu ma pricep. Dar sunt foarte familiar cu tehnologia PHP + Mysql.

Folosing aceasta tehnologie ai avea parte de un suport mai bun si te asigur ca ar face fata la folosirea in retea cat si la incarcarea cu informatie multa a bazei de date.

Tot ce ai nevoie este un server pe care sa instalezi apache, php, mysql si un program de management al bazelor de date (ceva gen phpmyadmin)

Daca te hotarasti sa aplici aceasta tehnologie, noi te vom ajuta.
Wed Sep 06, 2006 1:13 pm View user's profile Send private message Send e-mail
ZoneX

Post Reply with quote
Buna Dragan

poti folosi cu incredere accessul , daca ai nevoie de rapoarte pe care trebuie sa le tiparesti.
Spor la lucru !

Ai putea sa dai mai multe detalii ?

Vreau sa specific ca nu sunt fan MS dar la lucru avem licenta asa ca ...
Thu Sep 14, 2006 5:27 am View user's profile Send private message
alin.selicean

Post Reply with quote
Salut

Citeva precizari: fisierele MDF sint specifice SQL si reprezinta fisierele care contin baza de date SQL. Asociat acestora mai sint: LDF = fisierele care contin transaction log-urile (adica tot ce se intimpla in baza ta de date) si NDF = fisiere secundare ale bazei de date (similare MDF) care apar cind extinzi manual baza de date si pe alte discuri. NDF este specific SQL 2000. Nu stiu exact inca (nu am apucat sa testez) cum apare in SQL 2005 chestia asta, dar s-ar putea sa fie la fel.

Acuma, legat de limitari. Access-ul nu are limitari propriu zise, prin design. Atit doar ca in timp, datorita cresterii in dimensiune a tabelelor si implicit a bazei de date, vei observa degradari in performanta. La SQL 2005 Express edition, ai o limitare de 4G / baza de date. Deci, daca vrei sa faci un calcul de extindere in timp a dimensiunii datelor tale, pentru a vedea cum te afecteaza limitarea asta, iti stau la dispozitie.

Dar, ai pe aces site un tutorial care te invata sa folosesti Access impreuna cu SQL Server. Cred ca e exact ce ai vrea tu. Imbini usurinta de dezvoltare a interfetei grafice (GUI) cu puterea SQL la capitolul gestionare / manipulare date.

Din ce ai spus tu, parerea mea e ca cei 4G ar trebui sa-ti ajunga pt o perioada destul de mare de timp. Ca sa pot sa-ti dau un raspuns exact, as avea nevoie de mai multe detalii cu privire la designul bazei de date (tabele, indecsi, numar de inregistrari / zi, etc).

Linkurile spre tutoriale le gasesti in acest post: http://www.itzone.ro/forum/viewtopic.php?t=46

Daca te mai pot ajuta cu ceva, spune-mi.

Thu Sep 14, 2006 9:10 am View user's profile Send private message Visit poster's website
Reply to topic    ITzone.RO Forum Index » Baze de Date All times are GMT
Page 1 of 1

Jump to: 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum